Just a perfect day

14 juli '22

Het was een dinsdag. Het voorjaar kwam net om de hoek kijken en de kersenbloesems in de straat stonden al in bloei. Het was de verjaardag van mijn lief en hij had spontaan vrij genomen. Samen met onze dochter zijn we in de stad heerlijk gaan ontbijten. Wat koffie drinken, een beetje rondslenteren en de tijd vergeten. Ik kan me het gevoel nog zó goed herinneren. Echt zo’n dag waarop helemaal niks hoeft, ultieme ontspanning. Geen afspraken, geen dingen die moeten, gewoon zijn. Samen. Wat een feest! Stel je toch voor dat je elke dag kon invullen als zo’n verjaardag. Wat zou je dan doen, hoe ziet je dag eruit? Zoek je de natuur op, ga je de hele dag naar het museum of juist een gezellig, bruisend centrum in?

Wat je ook zoekt…

Heerlijk lunchen in een sfeervolle brasserie of genieten van een Michelinwaardig diner. Op je gemak door speciaalzaakjes struinen en een praatje met de eigenaar maken. Of misschien wel de grandeur opzoeken in hét winkelcentrum van de Randstad. Waar je ook van houdt: Leytsche Hof heeft alle ingrediënten binnen handbereik om van elke dag een perfecte dag te maken. In het centrum van Leidschendam en de straatjes eromheen wisselen rijksmonumenten, sfeervolle nieuwe woningen, water en groen elkaar af. Ooit ontstaan als een samenvoeging van de twee dorpen Stompwijk en Veur, is Leidschendam Centrum nu een eigentijdse parel aan de Vliet.

image alt

…hier vind je het!

Het centrum van Leidschendam heeft het afgelopen decennium een ware transformatie ondergaan. De Damlaan, eerst een drukke doorgaande weg, heeft nu alle aandacht gekregen als gezellige winkelstraat. Hier haal je heerlijke croissants of het welbekende ‘Turfje uit Veur’ bij de banketbakker, shop je mooie merken bij fijne kledingzaken en kun je uiteraard ook naar de kapper, tandarts of opticien. Ook gezellige brasserietjes in oude pandjes ontbreken hier niet en bij de Cape Dutch Gallery kun je meteen een mooi stuk kunst uitzoeken voor je nieuwe thuis. Persoonlijke aandacht staat bij de ondernemers hier nog écht voorop. Tijd voor iets lekkers? Haal dan een goede koffie-to-go of lekkere gemberthee op het Damplein. Uiteraard mét gedipte stroopwafel, die wil je niet missen!

image alt

Wil je een keer wat anders?

Op slechts tien minuten fietsen sta je midden in het prachtige Huygenskwartier van Voorburg, met nóg meer fijne speciaalzaken in een prachtige omgeving. Fiets je een kleine vijf minuten de andere kant op dan sta je voor het spiksplinternieuwe Mall of The Netherlands, met wel 260 winkels en eetgelegenheden in alle soorten en maten. Als je wil kun je je hier de hele dag vermaken. En jij niet alleen, want ook aan de kinderen is gedacht. MVSA Architects tekende voor het ontwerp en dat is met recht indrukwekkend te noemen. Winkels en koffiebarretjes met pastel de natas, donuts en kokoskoeken worden hier afgewisseld met speelplekken voor de kinderen en bankjes om uit te rusten. Veel groen, een uitgebreide Foodmarket en zélfs een heus Instagram-museum maken de beleving compleet. Ook een stukje verderop bij de tropische Vlindertuin aan de Vliet of in Zwembad de Fluit kunnen de kinderen zich zomaar uren vermaken.

image alt

En Leidschendam heeft nog meer!

Uitzicht op een lieflijk wit, rond Dorpskerkje. Fraaie oude koopmanshuizen. Langsvarende bootjes op de Vliet én terrasjes die dit alles omsluiten…welkom bij misschien wel het meest bekende plekje van Leidschendam: de sluis! Of je hier nu ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds komt, een fijne spot is er altijd wel te vinden. En als de zon schijnt, bruist het hier direct. Deze nog werkende sluis uit 1885, een begrip in Leidschendam en omstreken, is eind september ook het decor van de welbekende Vlietdagen. Een dag vol varend erfgoed, entertainment én een stadsontbijt. Gezelligheid ten top!

image alt

Je perfecte dag afsluiten…

…kan bij het intieme Veertheater (in een oud kerkje!) met een gezellige pubquiz of een van de nieuwste try-outs. Hoewel dit theater er vooral bekend om staat aanstormend talent een podium te bieden, treden hier ook regelmatig bekendere namen op. Misschien toch meer zin in popcorn met een enerverende blockbuster? In Kinepolis in de Mall draaien de nieuwste films. Met 11 filmzalen is hier altijd wel iets van je gading te vinden. Aansluitend kan je in het Eettheater terecht voor een goede portie echte Belgische friet, overheerlijke sushi, een verse Poke Bowl en nog veel meer. En na zo’n fijne avond? Wandel je zó weer naar je heerlijke huis in Leytsche Hof. Opgeladen om een nieuwe dag weer aan te kunnen!

Inmiddels weet ik dat het juist de verplichte dingen zijn waardoor ontspanning zijn waarde krijgt. En hoe je perfecte dag eruitziet, verandert met hoe je leven verandert. Waar ik vroeger stiekem het liefst zo lang mogelijk uitsliep, zijn er nu zoveel kleine dingen die de dag dat gouden randje kunnen geven. Even in mijn eentje genieten van heerlijke latte op een bankje in de stad, een fijne wandeling met ons gezin in het bos, een beetje rommelen in huis, of juist gezellig borrelen met familie of vrienden…ik heb nu al zin in mijn eerstvolgende vrije dag!

Nog meer nieuwtjes? Naar het overzicht
Hoe zien de woningen eruit? Bekijk het woningaanbod