Maak er iets moois van!

28 februari '22

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik een avondmens. Of in ieder geval; geen ochtendmens. Nog voor de wekker wakker, is een uitdrukking die in mijn woordenboek niet voorkomt. Het werkende leven is me, laten we eerlijk zijn, dan soms ook een uitdaging. Het zelfstandig ondernemerschap is daarin een goede stap geweest. Maar voor die weken dat ik echt vroeg op moet (hallo deadlines!) is de zaterdag mijn redding. Heerlijk uitslapen en rond 11 uur de deur uit voor een lekkere brunch met een latte, een vers sapje, een heerlijk broodje…Loom slenteren langs de winkels, een borrel in een bruin café en lekkere hapjes halen voor een gezellige zaterdagavond met vrienden bij ons thuis. Wat wil je nog meer op je vrije dag?

Het is zo fijn: je eigen huis, je eigen plek, helemaal passend bij jou. Waar je bij komt na een lange dag werken en je van een relaxed weekend geniet. En het is natuurlijk helemaal lekker als er in de buurt van dat eigen plekje óók nog iets te beleven is, toch? Zodat ook jij jouw ideale zaterdag kan hebben. Goed nieuws! In de buurt van Leytsche Hof is namelijk genoeg te doen om je doordeweeks én in het weekend te vermaken. Of je nu een middag voor jezelf hebt of quality time met vrienden wil doorbrengen? Hier zit je goed!

image alt

Dit maakt Leytsche Hof zo relaxed

Door de centrale ligging in Leidschendam Centrum vind je hier alles wat je nodig hebt. Nog even snel een boodschap voor het avondeten? De supermarkt om de hoek is elke avond open. Je weekend beginnen met een vers croissantje? De bakker staat al om 08.00uur voor je klaar. Toch een nieuwe outfit nodig voor die (Zoom)borrel? Bij de boetieks aan de Damlaan en op het Damplein helpen ze je graag verder. Wanneer je behoefte hebt aan wat inspiratie en schwung tijdens een vrije middag, dan fiets je natuurlijk even naar de The Mall of The Netherlands. Je bent gewaarschuwd hoor, want voor je het weet ben je hier zomaar de rest van de dag te vinden. Gelukkig doe je tussendoor genoeg energie op met lekkere vanille lattes, rijkelijk versierde donuts, vers bereide hapjes of een drankje in een sportcafé. Maar er is meer! In nog geen 15 minuten fiets je naar het Louwman Museum en vergaap je je aan de Aston Martin van James Bond. Of stap op lijn 2 of 6 van de tram en je staat met iets meer dan een kwartier in downtown Den Haag. De Bijenkorf, een cultureel uitstapje en de Grote Markt zijn zo wel heel dichtbij.

image alt

Let’s go outside

Heb je juist behoefte om de buitenlucht in te gaan? Met een half uurtje fietsen ben je zo bij het strand en de Vliet om de hoek is ideaal voor een ontspannen dagje op of rondom het water. Geniet van de zon die opkomt over de weilanden terwijl jij je balans oefent op een supboard. Of ga op verkenning met een sloep. Klinkt heerlijk toch: een zomerse dag, goedgevulde picknickmand en in goed gezelschap genieten van het kabbelende water? Je kan natuurlijk ook een chopper huren en met een groep vrienden de omgeving gaan verkennen. En ben je op zoek naar een adrenalinekick? Dan ben je bij Extreme Watersport op de Vlietlanden aan het juiste adres. Flyriden of Jetpacken meters boven het water, hier is niks te gek. Ook wanneer je behoefte hebt aan een dagje bijkomen, zit je goed aan deze “Riviera van de Randstad”. Chill lekker op het strand, haal een drankje of hapje bij Waterfront Vlietland en dobber op je luchtbedje over de plas. Succes verzekerd.

image alt

Nagenieten op loopafstand

En na zo’n heerlijke dag in de buitenlucht is er natuurlijk niks fijner dan terugkomen bij dat vertrouwde sluisje om de hoek. Heerlijk op het terras genieten van een koud biertje, een lekkere maaltijd om de dag af te sluiten of even een van de bruincafés induiken voor wat ouderwetse gezelligheid. Fiets je vijf minuten de andere kant op dan vind je in Rijksmonument Neherpark (ooit het centraal onderzoeksinstituut van de PTT) nóg een proeflokaal. En ga je langs bij het Eettheater in the Mall dan heb je de keuze uit vele binnen- en buitenlandse keukens. En het leuke? Er komen hier nog steeds restaurants bij, dus je vindt er vast iets van jouw smaak. Loop daarna nog even naar binnen bij Kinepolis voor een goede film of naar de speelhal voor een zinderend potje air hockey. Wedden dat jij met een lach op je gezicht weer naar huis loopt?

De dagen, de weken…ze vliegen voorbij en voor je het weet zijn we alweer een jaar verder. Hoe ouder je wordt, hoe sneller die jaren weer lijken te gaan. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat dat interessante jaren zijn! Nieuwjaarsvoornemens maak ik zelden, liever kijk ik gedurende het jaar waar ik aan kan werken. Maar als ik een lijstje zou moeten maken voor dit nieuwe jaar dan zou het zijn: je hart volgen, kiezen voor quality time met de mensen die belangrijk voor je zijn én ervaringen opdoen die het leven verrijken. Als ik er zo over nadenk kan ik eigenlijk niet wachten om ook van dit jaar weer een mooi jaar te maken. Doe je mee?

Maak kennis met Valérie

Ik ben Valérie; dol op koken, mensen met een inspirerend verhaal en verse muntthee met een drupje honing (of een echt goede latte). Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en moét ik elke dag even de buitenlucht opsnuiven. In mijn zoektocht naar een duurzamer leven, ontdek ik graag de fijnste plekjes die het leven net dat beetje extra schwung geven. In deze serie laat ik je graag kennismaken met al het moois dat Leytsche Hof en omgeving te bieden heeft.

Nog meer nieuwtjes? Naar het overzicht
Hoe zien de woningen eruit? Bekijk het woningaanbod