Molenpad

Opgeleverd

Puur genieten aan het Molenpad

Dit is nieuwbouw zoals we het niet vaak tegenkomen. De architectuur is duidelijk geïnspireerd op de historische panden aan het water in steden als Delft en Leiden. Molenpad bestaat uit 30 woningen die in 5 kleine blokjes gebouwd worden. Je kunt kiezen uit een maisonnette, stadswoning, herenhuis of een stadsvilla. Binnen deze typen is er ook veel variatie. 

image alt

Verschillende architectuurstijlen

Molenpad staat midden in het oude stadscentrum van Leidschendam en wordt omsloten door de Damstraat, het Molenpad, de Maalderijstraat en de Zaagmolenstraat. Als je op de locatie rondloopt, zie je veel verschillende architectuurstijlen. Aan de Damlaan staan woningen met negentiende-eeuwse architectuur en de rest van de omliggende bebouwing komt uit de jaren 60, 70 en 80. De woningen aan de Damstraat lijken één voor één gebouwd. Mooie pandjes van 4 lagen met op de begane grond winkels. De andere woningen in de buurt hebben meestal 3 woonlagen met hier en daar een extra hoogteaccent. Ditzelfde beeld zie je terug bij Molenpad. De stadsvilla's aan de Maalderij straat en de Zaagmolenstraat zijn de specials in het plan met 4 woonlagen. De andere woningen hebben drie woonlagen.

Groots in variatie

De architectuur van het oude centrum van Leidschendam én het Molenpad vindt duidelijk zijn weg terug in een Oud Hollandse waterstad. Heel charmant door de variatie en detaillering. De pandjes verschillen van elkaar door een wisselend vorm gegeven begane grond, entree en diverse dakvormen. Opvallend zijn de vaak verdiepingshoge raampartijen en de mooie sierlijsten of het siermetselwerk die de overgang van de gevel naar het dak accentueren.

image alt

Wonen rondom een mooi binnen terrein

De diversiteit in uitstraling wordt versterkt door de variatie in woning aanbod. Daarbij is parkeren hier geen probleem en hebben kinderen een veilige plek om te spelen. De maisonnettes, herenhuizen, stadswoningen en stadsvilla’s zijn gebouwd rondom een mooi aangelegd binnenterrein. Een gesloten bouwblok dat in het hart ruimte biedt voor parkeren, spelen en groen. De auto’s worden onder de terrassen van de stads woningen geparkeerd. Niets staat een mooi, groen uitzicht in de weg. Hier wonen is puur genieten!

Voorzieningen dichtbij

In Leidschendam zijn verschillende scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ook de (naschoolse) kinderopvang is goed geregeld. Sportief aangelegd? Dan zit je hier goed. Leidschendam is veel sportclubs en verenigingen rijk. Van sportschool tot hockeyclub en van alles er tussenin.