Financiële check

Regel alvast een financiële check

Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers van Molenpad? Dan ontvangen wij graag (als de verkoop is gestart) je financiële check. Een financiële check is een brief van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker. Het is slim om deze financiële check nu al aan te vragen.

Wat staat er in deze brief?

Wat we van je willen ontvangen, is een gewaarmerkte brief op basis van een eerste gesprek bij een bank of hypotheekverstrekker. Een rapport op basis van een online tool is niet voldoende. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat jouw financieel adviseur jouw inkomen en eventuele vermogen heeft gecheckt. Daarnaast moeten mogelijke schulden in kaart zijn gebracht. Tot slot dient in de brief het maximaal te lenen bedrag vermeld te staan. De financiële check moet voorzien zijn van een stempel en paraaf van de betreffende bank/hypotheekverstrekker of van een begeleidend schrijven van de betreffende financieel adviseur. Aan de financiële check zijn bij de meeste banken of hypotheekverstrekkers geen kosten verbonden (het is namelijk geen hypotheekofferte). De verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. 

Hoe ziet de brief er ongeveer uit?

Om je een idee te geven kun je alvast een voorbeeldbrief financiële check bekijken.

Meer kans op een woning

Met een financiële check maak je meer kans op een woning in Molenpad. Bij het toewijzen van de woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dit kan dus in je voordeel werken. Zodra de verkoop start, kun je je financiële check uploaden in je Mijn Eigen Huis omgeving. Deze financiële gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Rabobank Den Haag

Bij de Rabobank Den Haag kun je bijvoorbeeld geheel vrijblijvend je maximale financiering laten berekenen. Als je met de Rabobank Den Haag in gesprek wilt, neem dan telefonisch contact met ze op via: (070) 371 88 88 of stuur een e-mail naar: FinancieelAdvies.DenHaag@Rabobank.nl.

Heb je vragen? Neem contact met ons op
Meer weten? Lees verder over de financiële check