Financiële check

Heb jij al een financiële check gedaan?

Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers van Molenpad? Dan ontvangen wij graag je financiële check. Een financiële check is een brief van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker.

Wat staat er in deze brief?

Wat we van je willen ontvangen is een gewaarmerkte brief op basis van een eerste gesprek bij een bank of hypotheekverstrekker. Een rapport op basis van een online tool is niet voldoende. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat jouw financieel adviseur jouw inkomen en eventuele vermogen heeft gecheckt. Daarnaast moeten mogelijke schulden in kaart zijn gebracht. Tot slot dient in de brief het maximaal te lenen bedrag vermeld te staan. De financiële check moet voorzien zijn van een stempel en paraaf van de betreffende bank/hypotheekverstrekker of van een begeleidend schrijven van de betreffende financieel adviseur. Aan de financiële check zijn bij de meeste banken of hypotheekverstrekkers geen kosten verbonden (het is namelijk geen hypotheekofferte). De verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. 

Rabobank adviseurs bij informatiebijeenkomst

Woensdagavond 25 april zijn er adviseurs van de Rabobank in de Damlounge aanwezig om je financiële check direct te regelen. Heb je deze check dus nog niet gedaan? Kom dan naar de informatieavond!

Hoe ziet de brief er ongeveer uit?

Om je een idee te geven kun je alvast een voorbeeldbrief financiële check bekijken.

Meer kans op een woning

Met een financiële check maak je meer kans op een woning in Molenpad. Bij het toewijzen van de woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dit kan dus in je voordeel werken. Zorg er voor dat wij uiterlijk 11 mei 17.00 uur jouw financiële check binnen hebben. Deze financiële gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Financiële check uploaden

Heb je je financiële check gedaan? Dan kun je de gewaarmerkte brief van de hypotheekverstrekker of financieel adviseur uploaden in je Mijn Eigen Huis account.

Heb je vragen? Neem contact met ons op
Meer weten? Lees verder over de financiële check