Molenpad
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied Nieuwe Grachten Gordel

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Een knipoog naar de historische binnensteden van Delft, Leiden en Amsterdam. Denk aan sloepen met gezinnen en vrienden die je door de grachten ziet varen. Aan de individuele grachtenpanden,  chique appartementen en herenhuizen aan of nabij het water en de gezellige volle terrassen langs de kades. Die woonbeleving vind je terug in de Nieuwe Grachten Gordel van Leidschendam-Voorburg. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De RandstadRail, die Den Haag Centraal en Rotterdam centrum verbindt, stopt in Leidschendam en sluit aan op tram 19, die je onder meer naar Delft brengt. Verder zijn er verschillende busverbindingen en kan je op de fiets naar het treinstation.

Waar kan ik informatie vinden over Leidschendam?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je meer informatie over Leidschendam.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Leidschendam?

In de buurt zijn diverse basisscholen en middelbare scholen. Je bereikt ze lopend of met de fiets. In Leidschendam zitten meerdere locaties waar een kinderdagverblijf, BSO, tussenschoolse opvang, peuterspeelzaal en peuteropvang zijn gevestigd. 

Welke sportvoorzieningen zijn er in Leidschendam?

Leidschendam heeft een ruim aanbod aan sport. Zo zijn er twee voetbalverenigingen (RKAVV en SEV), een sportcomplex en recreatiezwembad De Fluit. Ook kun je op meerdere locaties in Leidschendam een balletje slaan bij één van de tennisverenigingen. Watersportcentrum Vlietland biedt verschillende watersportmogelijkheden. Verder is er een golfbaan en een windsurfvereniging aan de surfplas in recreatiegebied Vlietland.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Bewoners van de Nieuwe Grachten Gordel wonen op een heel bijzonder plekje in Leidschendam. Voor je boodschappen loop je in 4 minuten naar het Damplein of fiets je in 15 minuten naar het oude centrum van Voorburg. Op beide plekken vind je diverse goede horecagelegenheden. Wie zeer uitgebreid wil winkelen, gaat naar het nabijgelegen winkelcentrum Leidsenhage. Het aanbod is enorm groot.

Hoe ziet de omliggende bebouwing eruit?

Het centrum van Leidschendam ondergaat een metamorfose zonder zijn karakter en identiteit te verliezen. Van leuke stad tot prachtige waterstad. In twaalf deelgebieden maken verouderde woningen plaats voor ruime eengezinswoningen, chique herenhuizen, stoere herenhuizen en kleinschalige, exclusieve appartementengebouwen. Maar dat niet alleen, ook de openbare gebieden krijgen meer sfeer, historische panden worden gerestaureerd en bestaande panden krijgen een opknapbeurt. Door het parkeren deels ondergronds te houden, is er niets meer wat de wording van een mooi, harmonieus en functioneel nieuw centrum in de weg staat. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in de Nieuwe Grachten Gordel. Als je je adresgegevens achterlaat bij één van de woningen van Molenpad, houden wij je specifiek van dit nieuwbouwproject op de hoogte. 

Vragen over de wijk Molenpad

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In de wijk Molenpad komen 30 nieuwbouwwoningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod?

In Molenpad komen geen huurwoningen. 

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Lees meer over de voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland in de wijk.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Op de locatie komt een afgesloten parkeerterrein met 36 parkeerplaatsen.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In de directe omgeving vind je op straat voldoende parkeerplaatsen. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen geen nieuwe wegen in de wijk. Molenpad ligt tussen de straten: Damstraat, Molenpad, Maalderijstraat en Zaagmolenstraat.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er komt een speelvoorziening die de gemeente aanlegt aan de overkant van de nieuwe Plaspoelhaven.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je meer informatie over losloopgebieden voor honden.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In de wijk Molenpad komen 30 nieuwbouwwoningen. Dit zijn maisonnettes, stadswoningen, herenhuizen en stadsvilla's.

Wanneer start de verkoop van het project?

De inschrijving voor de 30 nieuwbouwwoningen is gesloten. Op dit moment staan alle bouwnummers onder optie. Wil je je aanmelden als reservekandidaat? Stuur dan een e-mail naar verkoop.zuidwest@bpd.nl en geef aan naar welke woning(en) je voorkeur uitgaat. 

Hebben de woningen een tuin?

De maisonnettes en de stadswoningen hebben een dakterras. De herenhuizen en stadsvilla's hebben een tuin. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, deze woningen zijn nog niet eerder gebouwd.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Er is nog geen vergunning om de woningen te bouwen.

Is er al een brochure beschikbaar?

De verkoopbrochure kun je op deze website downloaden, maar je kunt hem ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. 

Vragen over de woningen in Molenpad

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door een BPD makelaar en twee externe makelaars.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Naast de BPD makelaar (Louise Platter) zijn WVK Makelaars en Frisia Makelaars betrokken bij de verkoop van de wijk Molenpad. Bekijk de contactgegevens

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door Schouten Bouw. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

De kopersadviseur zal zelf contact opnemen om een afspraak met je in te plannen.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Bij de downloads van alle woningen vind je een overzicht met de grote wijzigingen, zoals bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen worden zonder keuken opgeleverd.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen worden opgeleverd met een luxe badkamer.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

In overleg kunnen delen van de woning casco worden opgeleverd. Wel moet rekening gehouden worden met de eisen voortkomend uit het Bouwbesluit.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen zijn per bouwnummer te vinden op de website.

Welk energielabel hebben de woningen?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen over Molenpad

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De overlast voor omwonenden zal tot een minimum beperkt worden. Echter is het niet mogelijk om geheel zonder overlast te werk te gaan. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt afgegeven als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van de Ontwikkelingscombinatie Damcentrum CV. Je sluit ook de koopovereenkomst met de Ontwikkelingscombinatie Damcentrum CV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Alles over de verkoopprocedure lees je op de pagina "Woning kopen".

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Nienke Schuitman

Nienke Schuitman

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?