Plaspoelkade
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied Nieuwe Grachten Gordel

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Een knipoog naar de historische binnensteden van Delft, Leiden en Amsterdam. Denk aan sloepen met gezinnen en vrienden die je door de grachten ziet varen. Aan de individuele grachtenpanden,  chique appartementen en herenhuizen aan of nabij het water en de gezellige volle terrassen langs de kades. Die woonbeleving vind je terug in de Nieuwe Grachten Gordel van Leidschendam-Voorburg. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De RandstadRail, die Den Haag Centraal en Rotterdam centrum verbindt, stopt in Leidschendam en sluit aan op tram 19, die je onder meer naar Delft brengt. Verder zijn er verschillende busverbindingen en kan je op de fiets naar het treinstation.

Waar kan ik informatie vinden over Leidschendam?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je meer informatie over Leidschendam.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Leidschendam?

In de buurt zijn diverse basisscholen en middelbare scholen. Je bereikt ze lopend of met de fiets. In Leidschendam zitten meerdere locaties waar een kinderdagverblijf, BSO, tussenschoolse opvang, peuterspeelzaal en peuteropvang zijn gevestigd. 

Welke sportvoorzieningen zijn er in Leidschendam?

Leidschendam heeft een ruim aanbod aan sport. Zo zijn er twee voetbalverenigingen (RKAVV en SEV), een sportcomplex en recreatiezwembad De Fluit. Ook kun je op meerdere locaties in Leidschendam een balletje slaan bij één van de tennisverenigingen. Watersportcentrum Vlietland biedt verschillende watersportmogelijkheden. Verder is er een golfbaan en een windsurfvereniging aan de surfplas in recreatiegebied Vlietland.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Bewoners van de Nieuwe Grachten Gordel wonen op een heel bijzonder plekje in Leidschendam. Voor je boodschappen loop je in 4 minuten naar het Damplein of fiets je in 15 minuten naar het oude centrum van Voorburg. Op beide plekken vind je diverse goede horecagelegenheden. Wie zeer uitgebreid wil winkelen, gaat naar het nabijgelegen winkelcentrum Leidsenhage. Het aanbod is enorm groot.

Hoe ziet de omliggende bebouwing eruit?

Het centrum van Leidschendam ondergaat een metamorfose zonder zijn karakter en identiteit te verliezen. Van leuke stad tot prachtige waterstad. In twaalf deelgebieden maken verouderde woningen plaats voor ruime eengezinswoningen, chique herenhuizen, stoere herenhuizen en kleinschalige, exclusieve appartementengebouwen. Maar dat niet alleen, ook de openbare gebieden krijgen meer sfeer, historische panden worden gerestaureerd en bestaande panden krijgen een opknapbeurt. Door het parkeren deels ondergronds te houden, is er niets meer wat de wording van een mooi, harmonieus en functioneel nieuw centrum in de weg staat.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in de Nieuwe Grachten Gordel. Als je je adresgegevens achterlaat bij één van de woningen van Plaspoelkade, houden wij je specifiek van dit nieuwbouwproject op de hoogte. 

Vragen over de wijk Plaspoelkade

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In de wijk Plaspoelkade komen 54 nieuwbouwwoningen in 2 fasen. Fase 1 omvat 20 appartementen en 9 herenhuizen in diverse typen. In fase 2 komen 9 appartementen en 16 herenhuizen. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod?

In Plaspoelkade komen geen huurwoningen. 

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Lees verder over de voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland in de wijk.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In fase 1 zijn er parkeerplaatsen aan de achterzijde van de woningen. In de koopsom is een parkeerplaats inbegrepen. Heb je interesse in een woning in fase 2? Dan kun je op straat parkeren of je kunt voor € 15,000,- een parkeerplaats kopen in de om de hoek gelegen parkeergarage aan de Plaspoelstraat.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In de directe omgeving vind je op straat voldoende parkeerplaatsen. 

Is parkeren gratis?

Bij fase 1 is een parkeerplaats bij de koopsom inbegrepen. Het parkeren op straat is gratis. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen geen nieuwe wegen in de wijk. Fase 1 komt aan de Van Ravesteijnkade en de Warmoerzierstraat. Fase 2 wordt gerealiseerd tussen de Plaspoelkade en de Warmoerzierstraat.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er komt een speelvoorziening die de gemeente aanlegt aan de overkant van de nieuwe Plaspoelhaven.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je meer informatie over losloopgebieden voor honden.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In de wijk Plaspoelkade komen 54 nieuwbouwwoningen in 2 fasen. Fase 1 omvat 20 appartementen en 9 herenhuizen in diverse typen. In fase 2 komen 9 appartementen en 16 herenhuizen. 

Wanneer start de verkoop van het project?

De woningen van fase zijn zijn allemaal verkocht. In fase 2 zijn nog 2 herenhuizen en 2 appartementen in verkoop. Inschrijven kan tot 28 maart 17.00 uur. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle grachtenpanden (met uitzondering van bouwnummer 1) van fase 1 hebben een voorterras op het zuidwesten. Elf herenhuizen van fase 2 hebben een enorm terras aan de voorzijde van de woning of tuin op het zuidwesten. Vijf herenhuizen van fase 2 hebben op de eerste verdieping een terras. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, deze woningen zijn nog niet eerder gebouwd.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De aannemer is in maart 2017 gestart met de bouwwerkzaamheden van Plaspoelkade fase 1. Ook voor Plaspoelkade fase 2 is er een vergunning en start de bouw in het voorjaar van 2018.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Op deze website vind je de uitgebreide verkoopbrochures van zowel fase 1 als fase 2. Ga hiervoor naar het woningtype van je voorkeur en kies voor downloads. 

Vragen over de woningen in Plaspoelkade

Wie verkoopt de woningen?

De woningen worden verkocht door een BPD makelaar en twee externe makelaars.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Naast de BPD makelaar (Louise Platter) zijn WVK Makelaars en Frisia Makelaars betrokken bij de verkoop van de wijk Plaspoelkade. Bekijk de contactgegevens

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

In dit project is fase 2 de laatste fase. Op dit moment zijn er 2 herenhuizen en 2 appartementen in verkoop. Inschrijven kan tot 28 maart 17.00 uur.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Omdat de woningen nog niet gebouwd zijn, kun je deze nog niet bezichtigen.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door Schouten Bouw. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

De bouw van fase 1 is in maart 2017 gestart. De appartementen en herenhuizen worden gelijktijdig gebouwd.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Alle woningen in fase 1 en 2 worden opgeleverd met een keuken.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, alle woningen worden opgeleverd met een luxe badkamer.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen zijn te vinden onder de "downloads" bij alle bouwnummers.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen over Plaspoelkade

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen. De bouw van Plaspoelkade fase 1 is in maart 2017 gestart. 

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De overlast voor omwonenden zal tot een minimum beperkt worden. Echter is het niet mogelijk om geheel zonder overlast te werk te gaan. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt afgegeven als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van de Ontwikkelingscombinatie Damcentrum CV. Je sluit ook de koopovereenkomst met de Ontwikkelingscombinatie Damcentrum CV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Nienke Schuitman

Nienke Schuitman

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?