Opgeleverd

Een nieuw stukje van Leidschendam centrum

De stadse tuin- en terraswoningen liggen aan in de Schoorlaan, de nieuwste wijk van de Nieuwe Grachtengordel in Leidschendam. Wethouder Rouwendal: "Mooi om te zien dat hier weer een nieuw stukje van Leidschendam centrum wordt gerealiseerd. Stukje bij beetje gaat dit gebied naar een voltooiing. De toekomstige bewoners krijgen hier een prachtige woning, en ik wens hen alvast veel woongenot toe."

image alt

Waterneutrale daktuin

De daktuinen van de Schoorlaan zijn waterneutraal. Al het water dat op het terras en de daken van de woningen valt, wordt opgevangen en via een automatisch bestuurd systeem opgeslagen. Bij heftige regenval komt het water in een opslagtank en bij droogte wordt dit water gebruikt om de planten en bomen in de daktuin te bewateren. Hierdoor heb je er als bewoner geen omkijken naar én zijn we heel duurzaam bezig. Je hoeft alleen nog maar het onkruid weg te halen en af en toe een beetje te snoeien.” Aldus Edwin Schiks van de Schadenberg Groep

image alt

Partners en oplevering

De Schoorlaan bestaat uit 22 moderne woningen. In februari 2021 is de verkoop van de Schoorlaan gestart. De bouw van de woningen is eind 2021 gestart. In oktober 2022 zijn de woningen opgeleverd door aannemer Niersman.