Een groene daktuin. Verhuizen en genieten maar!

29 januari '21

Aan de Schoorlaan, direct aan de gracht, staan straks prachtige terraswoningen. Ruim van binnen én voorzien van een groot terras. En over het terras willen we je graag wat vertellen. Deze wordt namelijk opgeleverd met beplanting, hagen én bewateringssysteem.

image alt

Edwin Schiks van de Schadenberg Groep weet er alles van

“Wij zijn gespecialiseerd in de realisatie van daktuinen en verticale tuinen. Daarom heeft BPD ons gevraagd aan dit project mee te werken. Heel leuk, want meestal zijn we puur uitvoerend, maar in dit geval heb ik samen met ontwikkelaar René van Swieten gekeken hoe we het ontwerp van de architect het beste kleur konden geven.”

image alt

Waterneutrale daktuin

De daktuinen van de Schoorlaan zijn waterneutraal. Edwin licht dit toe: “Al het water dat op het terras en de daken van de woningen valt, wordt opgevangen en via een automatisch bestuurd systeem opgeslagen. Bij heftige regenval komt het water in een opslagtank en bij droogte wordt dit water gebruikt om de planten en bomen in de daktuin te bewateren. Hierdoor heb je er als bewoner geen omkijken naar én zijn we heel duurzaam bezig. Je hoeft alleen nog maar het onkruid weg te halen en af en toe een beetje te snoeien.”

image alt

Elk seizoen mooi

De terrassen van de woningen hebben straks allemaal een groene haag als erfafscheiding. Deze is de eerste 3 meter hoger en wordt daarna lager, zodat je bij je huis geniet van privacy. In de tuin komen nog 3 plantbakken.

“De bak aan het einde van de tuin krijgt een boom die niet diep wortelt, maar wel wat volume kan krijgen. Verder gaan we de bakken vullen met een goed op elkaar afgestemd assortiment van planten. De kleuren en bloeitijd zorgen ervoor dat de plantenbakken elk seizoen mooi zijn om naar te kijken. We gebruiken trouwens geen gewone grond. Die zou bij regen dichtslaan en het water niet voldoende doorlaten. Met een mengsel van lava doen de planten het goed en kan het regenwater wegzakken.”

image alt

Een groene start

“Ik vind het goed dat BPD deze investering doet om bewoners een mooi groen dakterras te bieden. De aanleg van zo’n daktuin is zo complex dat het in de praktijk vaak bij een paar potten blijft met veelal dode plantjes. Dat is zonde, want groen is zo fijn om bij je huis te hebben en als totaal gaat het er ook echt mooi uitzien. Met deze aanpak zijn bewoners verzekerd van een goede groene start. Mogelijk dat in de VvE besloten wordt het onderhoud uit te besteden, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.”

Spreekt deze daktuin jou aan?

Wil jij ook een fijn huis in de stad met een lekkere buitenruimte waar je geen omkijken naar hebt? Schrijf je in als belangstellende, dan houden we je op de hoogte. De verkoop start binnenkort.